MediaTribe
LinkedIn Instagram

“It's not about that one picture... it's about the bigger picture!”

MediaTribe

Branding

Je bent wie je bent, en dat mag je laten zien aan de buitenwereld. Maar welke kleuren, welk design en welke tone of voice passen daarbij?
Branding in onze taal. Speerpunt twee.

Branding gaat verder dan het ontwikkelen van een logo en een huisstijl. Het is onderdeel van je cultuur en vertegenwoordigt de merkwaarden van je organisatie. De wijze waarop je bedrijf zich presenteert aan de buitenwereld; de uitstraling van je kantoor, je collega’s, de werkprocessen en structuren, zijn belangrijke onderdelen van je branding.

Producten

Workshop ontwikkeling (merk)naam

Je wilt een nieuw bedrijf starten of een nieuw product op de markt brengen. Of je wilt jouw bedrijf/merk nieuw leven inblazen door middel van een nieuwe identiteit. Maar wat is een passende en geschikte naam hiervoor? Samen gaan wij op zoek naar jouw nieuwe (merk)naam. Het ontwikkelen van een merknaam heeft drie fases: de onderzoeksfase, brainstormfase en beslissingsfase. Samen doorlopen wij deze fases om tot de perfecte (merk)naam te komen.

Logo ontwikkeling

Door vanuit je DNA te communiceren ben je per definitie onderscheidend en creëer je loyale relaties. Wanneer het verhaal achter het bedrijf/merk duidelijk is (positionering), hoort hier een bijpassend logo bij. Het bedrijfsverhaal wordt vertaald naar de volgende onderdelen waaruit een logo bestaat: 
• Kleur  • Typografie • Vorm  • Pay-off.

Huisstijl ontwikkeling

Elk bedrijf heeft naast het logo een visuele stijl nodig om mee naar buiten te treden. Deze moet herkenbaar zijn en passen bij jouw bedrijf. Onderdelen waar deze huisstijl o.a. in toegepast kan worden zijn: • Digitaal brief- en vervolgpapier (offertes en facturen) • Visitekaartjes  • Digitale email handtekening  • Avatar voor onlinekanalen  • Presentatie slides (PowerPoint/Keynote). 

DTP

Heb je al een logo en huisstijl, maar ben je op zoek naar een partij die deze door kan voeren in diverse online of offline middelen? Dan ben je bij MediaTribe aan het juiste adres. Wij vertalen jouw huisstijl naar verschillende mediaproducten, zoals brochures, folders, magazines, verpakkingen, social media posts en ga zo maar door!

Film / documentaire ontwikkeling

Door middel van een film/ documentaire geef je je merk extra beleving. Prachtige beelden worden afgewisseld met indrukwekkende verhalen. Je krijgt hierdoor een uniek kijkje achter de schermen van een bedrijf, van een evenement op een persoon.

Bekijk hier de mini documentaire over kickbokser Santino Verbeek

Bekijk hier de aftermovie van de Rabobank Zomerpop activatie

Wireframe en webdesign

Een website is een weerspiegeling van jouw bedrijf. Waar je voor staat, wat je uit wilt stralen en wat je verkoopt. Na het bepalen van het doel van de website, starten we met het definiëren van de digitale strategie. Hoe vertalen we de merkbeloftes naar de online omgeving, welke tone of voice en tone gaan we gebruiken en hoe ziet de websitestructuur er uit. Al deze informatie wordt opgezet in een wireframe, waarin inzichtelijk wordt welke route de bezoeker kan afleggen en wat zij op welke pagina gaat zien. Op basis van de wireframes worden alle pagina templates vormgeven naar een webdesign. Hierin wordt de huisstijl doorgevoerd en teksten en afbeeldingen toegevoegd. Dit resulteert in een ontwerp die webdevelopers vervolgens kunnen bouwen.

Bedrijfspresentaties en brochures

Door middel van een bedrijfspresentatie of brochure weet jij jouw bedrijf op een duidelijke en visuele manier te presenteren aan potentiele klanten. Eerst gaan we op zoek naar het doel van de presentatie en het resultaat dat je wilt bereiken. Zodra dat bekend is, wordt er nagedacht over een strategie. Welke informatie is essentieel om te vermelden om het beoogde resultaat te behalen. Samen gaan we op zoek naar deze informatie en deze wordt door middel van een combinatie van tekst en beeld verwerkt in het eindproduct.

Beursstands

Als bedrijf wil je jezelf presenteren en onder de aandacht brengen van de doelgroep. Een van de manieren om dit te doen is op een beurs. Maar hoe zorg je ervoor dat je mensen prikkelt om jouw stand binnen te stappen? Je wilt opvallen tussen de andere stands. MediaTribe denk met jou mee over de vormgeving en invulling van jouw tent. Door middel van een opvallende vormgeving krijg je de mensen in jouw stand, maar hoe behoud je vervolgens hun aandacht? Wij bedenken originele en creatieve oplossingen/middelen om jouw product optimaal te verkopen op een beurs.

Animatie

Jij bent trots op je bedrijf en laat dit graag zien. Met een animatie doe jij dat op unieke wijze. Dit kan in diverse vormen: een logo animatie, een animatie voor commercials, een animatie als uitleg van jouw dienstverlening, een animatie binnen jouw bedrijfsfilm, etc. De juiste combinatie van beeld, muziek, een stem en tone-of-voice zorgen ervoor dat jouw video niet snel vergeten wordt!

Heb je een uitdaging of wil jij meer weten over ons?

Ik neem graag contact met jou op!

Mark van Eijk

Gerelateerde projecten

Sportfolio

Design

Dyncore

Huisstijl ontwikkeling

Quiver

Animatievideo